Wijkinfo Gemeente Eindhoven

Beste bewoners en ondernemers,

Wij willen jullie graag op de hoogte houden van de gevolgen en de nasleep van de rellen van afgelopen zondag.

Alert op signalen

Helaas is de rust nog niet teruggekeerd in de stad. We zien nog steeds signalen die aanleiding geven dat er wanordelijkheden kunnen ontstaan. De locaties die daarbij genoemd worden wisselen. Deze signalen houden we scherp in de gaten. En waar dat nodig is grijpen we natuurlijk in.

Hart onder de riem

Wij begrijpen jullie zorgen en ongerustheid. De impact op jullie families, jullie bedrijven, op ons allemaal, is groot. En dat in een tijd waarin velen het al zwaar hebben door de coronacrisis. Weet dat we er voor u zijn en u een hart onder de riem steken.

Wat doen wij?

Het criminele gedrag blijft niet zonder gevolgen. En met hulp van de politie blijven wij ons inzetten voor de veiligheid in onze stad. De politie is en blijft alert op alle signalen en houdt alles goed in de gaten. De meeste ondernemers hebben contact met hun wijkagent die hen informeert over ontwikkelingen als dit nodig en mogelijk is.

Wat kunt u zelf doen?

Op dit moment willen wij u vooral vragen om alert te blijven en verdachte zaken te melden bij de politie.

Voor ondernemers is het advies om meubilair en losse spullen die buiten uw zaak staan, binnen op te slaan. Merkt u dat het onrustig wordt in uw directe omgeving, dan adviseren wij u om uw zaak te sluiten.

Ziet u op sociale media oproepen tot geweld? Maak een screenshot en meld dit bij de politie, tel.: (0900) 8844 of politie.nl.

Maak ook een melding bij het social media platform (Instagram, Tiktok, etc.).

Ziet u in uw omgeving signalen van onrust(stokers)? Spreek mensen aan op hun verantwoordelijkheid en de consequenties als ze de regels overtreden. Meld dit ook bij de politie via (0900) 8844 of politie.nl. Bel bij spoed 112.

We helpen elkaar

Met trots hebben we gezien hoe inwoners en ondernemers elkaar te hulp schoten. De vele hartverwarmende acties vervullen ons met hoop en laten de veerkracht en verbondenheid van onze stad zien!

Vragen of informatie?

Voor vragen kunt u bellen naar het Klantencontactcentrum van de gemeente Eindhoven, telefoonnummer 14 040 (maandag t/m vrijdag). Voor vragen aan de politie kunt u bellen met (0900) 8844 of stel ze via politie.nl.

Laten we samen de rust terugbrengen in ons Eindhoven. 

 

Met vriendelijke groet,

Gemeente Eindhoven