Vuurwerk is verboden

De gemeente Eindhoven start 7 december 2020 met de campagne ‘MELD VUURWERKOVERLAST’. Voor de komende jaarwisseling geldt een landelijk vuurwerkverbod. Eindhovenaren die toch vuurwerkoverlast ervaren, kunnen tot en met 10 januari 2021 de overlast melden via de BuitenBeter App of telefonisch via 14040. Bel altijd 112 bij ernstige schade en/of lichamelijk letsel.

Vuurwerk verbod

Voor de komende jaarwisseling geldt een landelijk vuurwerkverbod. Het kabinet wil zo extra druk op de zorg en handhaving voorkomen. Alleen vuurwerk uit de zogeheten F-1 categorie, zoals sterretjes en knalerwten, mogen nog worden afgestoken.

Melden 

Melden kan van 7 december tot en met 10 januari via de BuitenBeter App of telefonisch via 14040 (op werkdagen van 09.00 – 17.00 uur). De BuitenBeter App is gratis te downloaden. Bel altijd 112 bij ernstige schade en/of lichamelijk letsel. Is er geen spoed? Bel dan naar 0900-8844.

Vóór 7 december kan er in de BuitenBeter App onder ‘overig’ een melding worden gemaakt. 

Aantal meldingen vorig jaar

De gemeente stelde vorig jaar in de aanloop naar de jaarwisseling ook een meldpunt vuurwerkoverlast in. Uit die meldingen blijkt dat de ervaren overlast over de stad redelijk gelijk verspreid is. In totaal hebben 1340 inwoners 2100 keer overlast gemeld. Aan de hand van de meldingen van vorig jaar en dit jaar, zal de gemeente een standpunt innemen hoe Eindhoven omgaat met vuurwerk. Dit in relatie tot het landelijk vuurwerkbeleid.