Vrijwilliger van SamenBuren wint VriendenLoterij passieprijs 2021

PERSBERICHT:

Supervrijwilliger Johan Miedema van SamenBuren wint VriendenLoterij passieprijs 2021

Hazerswoude, 11 juni 2021 – Als dank voor de inzet van supervrijwilliger  Johan Miedema voor SamenBuren, nomineerde collega’s en samenwerkende organisaties hem voor de VriendenLoterij Passieprijs 2021. Gisteravond tijdens de uitreiking van de Nationale Vrijwilligersprijzen 2021 sprak VriendenLoterij ambassadeur Irene Moors de nog onbekende winnaars toe. Daarna werd met een druk op de knop van de burgemeester van Den Haag, Jan van Zanen, bekend dat Johan Miedema een van de passieprijs winnaars is. Vanaf afgelopen 1 januari konden organisaties met een vlogje vrijwilligers in hun organisatie individueel bedanken. Door dat vlogje up te loaden op bedankjevrijwilliger.nl maakte de supervrijwilliger gelijk kans op de VriendenLoterij Passieprijs. In totaal zijn er 200 bedankjes verstuurd.

De uitreiking

Het was een bijzondere uitreiking met een speciaal optreden van zanger Typhoon. Naast het nummer ‘Alles is gezegend’, droeg hij een prachtig gecomponeerd gedicht voor dat hij in de winter voor dagblad Trouw schreef over vrede, maar dat de kern van vrijwilligerswerk raakt. Een viertal mini-documentaires gaven inzicht in de, vaak emotionele impact van vrijwilligerswerk. Een quiz waar mensen thuis aan mee konden doen testte de kennis over vrijwilligerswerk van de mensen thuis en de jury. De presentatie lag in handen van kleinkunst duo Fem & Daan. Ook het spetterende decor in een zwembad droeg bij aan een bijzonder entertainende avond.

Dertien winnaars en passieprijs

Naast de bekendmaking van de passieprijs winnaars, was er ook de uitreiking aan hoofdprijs winnaars van de categorie landelijke- en lokale initiatieven. En 11 lokale winnaars die een professionele videoproductie winnen t.w.v. 3.000 euro. Alle winnaars zijn te vinden op onze website: www.vrijwilligersprijzen.nl.

Nationale Vrijwilligersprijzen 2021

Vereniging NOV organiseert de Nationale Vrijwilligersprijzen met financiering van het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport en met de hulp van vrijwilligerscentrales en gemeenten in heel Nederland. De bedragen voor de landelijke- en lokale vrijwilligersprijs en de Passieprijzen worden beschikbaar gesteld door de VriendenLoterij. Het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport stelt alle filmproducties voor de genomineerden ter beschikking.

——————————Einde persbericht————————————

Johan Miedema