Vraag: Taalcoaches gezocht

Wij zoeken vrijwillige  ‘Taalcoaches voor groepen’.

Een groep bestaat uit ongeveer 4-6 deelnemers. Als taalcoach ga je met hen 20 keer, 2 uren per week oefenen wat zij graag willen leren. Op deze manier help je niet alleen iemand op weg in onze maatschappij, maar je leert er zelf ook veel van door het contact met andere culturen.

Ondersteuning.

Je wordt ondersteund in de vorm van trainingen, (intervisie)bijeenkomsten en met oefenmaterialen uit onze eigen bibliotheek. Tevens heb je een coördinator waar je altijd op terug kunt vallen. 

 

Het doel is participatie, beter Nederlands leren spreken het middel

Een praatje maken met de buren, meedoen aan een activiteit in de buurt, zelfstandig afspraken maken, starten met een opleiding of starten met (vrijwilligers)werk. Veel mensen van buitenlandse afkomst vinden dat moeilijk en spreken nog niet voldoende Nederlands en melden zich daarom bij Meedoen in de Wijken aan voor taalondersteuning.

Ook bij basisschool De Korenaar en in de wijk is de vraag groot naar taalondersteuning. Momenteel is er al een taalgroep in het wijkcentrum Jagershoef actief, maar met meer taalcoaches kunnen we nog meer ouders en wijkbewoners ondersteunen. Heb je tijd en zin (om bij jouw kind op school) tijdens schooltijd andere ouders te helpen met de Nederlandse taal, meld je dan aan?

Voor meer informatie:

Meedoen in de Wijken www.meedoenindewijken@humanitas.nl

Anne Marie Jansen, coördinator taal

am.jansen@humanitas.nl

 

 

 

 

Wilt u reageren op deze oproep?
Stuur een mailtje naar projectleider@samenburen.nl. Wij zullen u in contact brengen met degene die de oproep heeft geplaatst.

Andere oproepjes: