Stichting Wijkbelang Jagershoef

SWJ

Stichting Wijkbelang Jagershoef

SWJ komt op voor de belangen van de bewoners van de Eindhovense buurt Jagershoef.

De stichting fungeert als spil tussen bewoners en gemeente en houdt zich bezig met onder meer:

  • informatievoorziening
  • ondersteuning van bewonersorganisaties
  • organisatie van activiteiten voor buurtbewoners
  • contacten met gemeente, woningbouwverenigingen en professionele partijen

De SWJ wil in Jagershoef met en voor alle buurtbewoners een invulling geven aan de wensen van jong en oud. Het kan bijvoorbeeld gaan over veiligheid en netheid in de wijk en het verbeteren van de sociale samenhang. Vele handen maken licht werk! Gezamenlijk werken aan een leefbare wijk en eigen ideeën terug zien, geeft een goed samenlevingsgevoel.

Ingang Jagershoef

Onze buurt Jagershoef

Jagershoef is een buurt in de Eindhovense wijk Woensel-Noord, gebouwd in de jaren 60 van de vorige eeuw. Op 1 januari 2019 telde Jagershoef 3575 inwoners, verdeeld over 1805 huishoudens. De gemeente heeft onlangs de buurten Jagershoef, ’t Hool, Vlokhoven, Winkelcentrum Woensel, Prinsenjagt en het Driehoeksbosch ondergebracht in de wijk Ontginning.

Aan de rand van de wijk staan flats. Volgens een meting van de G31 loopt niet allen bij de flats, maar ook op andere plaatsen in de wijk de leefbaarheid terug. De Gemeente heeft samen met professionele instellingen gekeken wat daaraan kan worden gedaan. Hieruit is echter onvoldoende terugkoppeling gekomen. 

Vanuit de behoefte om als bewoners meer voor elkaar te beteken, is het bewonersinitiatief SamenBuren ontstaan om de problemen aan te pakken en meer verbinding te creëren, waarbij de bewoners van Jagershoef elkaar zoveel mogelijk helpen.

 

Wat is er binnenkort te doen in Jagershoef?

Onze buurt grenst aan Winkelcentrum WoensXL en het Catharina ziekenhuis en is goed met het openbaar vervoer bereikbaar.

Het winkelcentrum aan de Elckerlyklaan is nu vooral in gebruik door eetgelegenheden (Chinees restaurant, een Pizzeria en een Frituur). Ook hebben we een Indonesische Woonwinkel, een Fietsenmaker, een Herenkapper, een Haar advies centrum en een Tattoo-shop.