Prinsejagt

0
Inwoners
0
Hectare
0
Straten
0
Huishoudens

SamenBuren in Prinsejagt

SamenBuren het bewonersinitiatief van Jagershoef start nu ook in Prinsejagt! Wij zijn er voor elkaar met ondersteuning van SamenBuren Jagershoef, Gemeente en BuurtinBloei. Wij willen leuke activiteiten mogelijk maken zoals een wijkfeest, straatbarbecue, een hobbyclub, cook & diner… je zegt het maar. Het is ook hier van bewoners vóór bewoners!

SamenBuren betekent óók omkijken naar elkaar, eenzaamheid tegengaan én talenten van mensen inzetten. Wij vinden dat iedereen in onze wijk de kans moet krijgen om mee te doen.

Kwetsbaren in beeld

Mede door corona is het voor veel mensen moeilijk om de dag door te komen. Contact leggen of om hulp vragen is soms best lastig. Dat geldt natuurlijk ook voor de bewoners in Prinsejagt. Ook deze bewoners gaan we vanuit SamenBuren ondersteunen door hen met anderen in contact te brengen.

Subsidie

De gemeente Eindhoven stelt elk jaar subsidies beschikbaar aan wijken om iets voor haar bewoners te betekenen. Dit geldt ook voor Prinsejagt en daar willen wij iets mee doen! Hiermee kunnen we onze wensen, en dus ook die van jou, ondersteunen. 

Doe je mee?

SamenBuren is dus nergens zonder haar bewoners en daarom zijn wij opzoek naar jou!

  • Wat gaat er goed of wat zou beter kunnen? Wat wil jij graag realiseren?
  • Woon je alleen en lijkt het je leuk om wekelijks samen te koken en eten?
  • Ben je creatief en wil je meedoen aan hobby’s of workshops, wandelen, klussen?
  • Ben jij ergens supergoed in en wil je hier iets mee doen?
  • Ben je eenzaam of wil je meehelpen om eenzaamheid tegen te gaan?
  • Of wíl je wel iets, maar weet je gewoon nog niet wat?

Wat voor ideeën of wensen je ook hebt, wij komen graag met jou in contact.

Huisbezoeken*

Zoals je leest, zijn onze huisbezoeken super belangrijk. Daarmee komen we namelijk in contact met mensen die wat hulp kunnen gebruiken óf de mensen die “best wel iets” voor de buurt willen doen!

Contact

Wil je meer informatie? Of wil je ideeën opdoen van onze partner SamenBuren Jagershoef?

Bekijk onze website: www.samenburen.nl

Stuur een mailtje naar samenburen@prinsejagt.nl, dan nemen wij contact met je op.

___

* Wanneer de lockdown voorbij is, starten wij met de huisbezoeken. Als je wilt dat we bij je langskomen, laat het ons dan even weten.

Onze buurt Prinsejagt

Prinsejagt is een buurt in het stadsdeel Woensel-Noord in Eindhoven. De wijk ligt in het noorden van de stad in de wijk Ontginning.

De buurt Prinsejagt is vernoemd naar een boerderij die vlak bij deze buurt lag. Prinsejagt is voornamelijk in de twee decennia na de Tweede Wereldoorlog gebouwd. In het oudere, westelijke deel bestaat de buurt grotendeels uit huurwoningen. Het oostelijke deel, dat in de jaren zestig van de twintigste eeuw is gebouwd, bestaat uit meer koopwoningen.

Het deel ten westen van de Oude Bosschebaan heet Prinsejagt 1, het deel ten noorden van de Gerretsonlaan wordt Prinsejagt 2 genoemd en ten zuiden van de Gerretsonlaan ligt Prinsejagt 3.

(Bron: Wikipedia)

Eindhoven

Ligging buurt Prinsejagt

Prinsejagt

Plattegrond