WIJk Actief – Samen gezond ouder worden

WIJk Actief – Samen gezond ouder worden

Wat is daarvoor volgens u belangrijk?

Gemeente Eindhoven doet samen met de Open Universiteit onderzoek naar gezond ouder worden. Zo willen wij meer te weten komen over wat 65-plussers nodig hebben voor een gezond en prettig leven, en hoe daaraan in eigen wijk kan worden bijgedragen.

De wijken Jagershoef en Vlokhoven doen mee aan ons project!

Wat houdt dit in en wat heeft uw wijk daaraan?

  • In Jagershoef en Vlokhoven gaan wij vanaf april 2021 in gesprek met 65-plussers en lokale organisaties over gezond ouder worden. Hiermee willen wij een goed beeld krijgen van de belangrijkste wensen van 65-plussers en hoe haalbaar het is om deze aan te pakken.
  • Vanaf medio september 2022 krijgen Jagershoef en Vlokhoven “WIJk Actief” aangeboden, een wijkprogramma gevuld met activiteiten om 65-plussers te helpen bij het gezond ouder worden. Daarnaast vullen deelnemers aan WIJk Actief drie keer per half jaar een vragenlijst in over gezondheid, beweging en welbevinden*.
  • De 65-plussers uit Jagershoef en Vlokhoven kunnen gratis gebruik maken van Actief Plus, een beweegstimuleringsprogramma dat is afgestemd op hun persoonlijke situatie (meer informatie vindt u hieronder).
  • De Open Universiteit en gemeente Eindhoven gaan samen in gesprek over de wensen van 65-plussers. Hierdoor kan uw gemeente daar in de toekomst nog beter beleid op voeren.
  • Jagershoef en Vlokhoven dragen bij aan wetenschappelijk onderzoek naar gezond ouder worden en hoe dit op wijkniveau ondersteund kan worden.
Actief Plus

Het doel van ons beweegprogramma Actief Plus, is om 65-plussers bewust te maken van hun eigen beweeggedrag en aan te moedigen om voldoende te gaan of blijven bewegen. Deelnemers ontvangen binnen vier maanden drie keer een persoonlijk beweegadvies, dat is afgestemd op hun persoonlijke kenmerken en interesses. Zo helpen wij 65-plussers om bewegen leuk te maken, zodat het ook makkelijker is om het vol te houden. Actief Plus is sterk verbonden met uw wijk of dorp, met veel aandacht voor samen bewegen en activiteiten in de nabije omgeving.

Contact

Bent u 65 jaar of ouder? Of komt u als professional of vrijwilliger regelmatig in contact met 65-plussers in uw wijk? Dan bestaat er een grote kans dat wij u binnenkort benaderen om met ons mee te denken. Wij hopen natuurlijk dat u met ons mee wilt doen.

Indien u niet benaderd wordt maar toch graag op de hoogte gehouden wilt worden over het project, dan kunt u een e-mail sturen naar Lieke.Duijsens@ou.nl of bellen naar tel. 045-5762487.

Ook wanneer u ons wilt wijzen op belangrijke ontwikkelingen of initiatieven in uw buurt, dan horen wij dat graag! Uw bijdrage is van grote meerwaarde voor ons. 

* Deze vragenlijsten worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek naar gezondheid, beweging en welbevinden. Antwoorden op de vragenlijsten worden geheel anoniem (niet-herleidbaar) en volgens de privacywetgeving verwerkt.

ContactpersoonLieke Duijsens