Stichting Speelcadeau

Stichting Speelcadeau

Speelcadeau zamelt het gehele jaar door goed (gebruikt) speelgoed in en geeft dit door aan kinderen uit gezinnen in de regio Eindhoven die het financieel niet breed hebben.  Zij zijn er voor kinderen tot en met twaalf jaar. Dus wilt u een gezin helpen, dan is dit een goede mogelijkheid.

Omdat er nog steeds heel veel mensen zijn die moeite hebben om financieel rond te komen, blijft er vaak geen geld over om speelgoed voor de kinderen te kopen.

Om Speelcadeau te bezoeken hebben gezinnen steeds een verwijsbrief nodig van een maatschappelijk hulpverlener. U kunt daarbij denken aan uw huisarts, de school van uw kinderen, GGD, WIJ Eindhoven, MEE Eindhoven, schuldhulpverleners, GGzE, voedselbank etc. Al deze mensen kunnen een verwijsbrief voor het gezin invullen en ondertekenen.

Iedereen die speelgoed over heeft nodigen wij uit dit bij hen in te leveren. U kunt hiervoor, zonder afspraak, tijdens de openingstijden terecht in hun winkel. U kunt door de groene poort aan de zijkant van het gebouw naar binnen.

Het ingeleverde speelgoed moet aan een aantal eisen voldoen:

  • Het is van goede kwaliteit
  • Het is schoon
  • Het is compleet
  • Het is niet kapot
  • Het is niet gerelateerd aan geweld (geweren, zwaarden, gewelddadige games etc.)