Scouting Livingstone

Scouting Livingstone

De Livingstonegroep in Jagershoef, maakt deel uit van Scouting Nederland.

BEVERS zijn jongens en meisjes van 5-7 jaar. Ze spelen in de fantasie wereld van Lange Doener. Een Bever speleenheid telt max. 16 leden. Er zijn geen vaste groepjes. De leiding speelt sterk in op de beleving van de kinderen, door o.a. met themafiguren te spelen. Bij de Livingstone groep draait er een Bever speltak op zaterdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur.

ESTA”s, de Kolobeng Estar, zijn jongens en meisjes van 7 t/m 11 jaar. Het programma wordt gemaakt rondom het verhaal: Het kind met de Hoge Hoed, Het land van Esta. Dit is een verhaal dat gaat over het dorpje Pals waar op een dag een kermis is neergestreken. Het kind met de Hoge Hoed neemt de bezoekers mee naar de meest wonderbaarlijke voorstellingen. “Denk goed na”,zegt het kind met de hoge hoed,”en pas op, want wat je draagt ben je zelf”. Enkele voorbeelden van programma”s zijn: leren van scoutingtechnieken, kamperen, koken, speurtochten en allerlei soorten spelen. De Esta”s draaien op zaterdagochtend van 10.00-12.00 uur.

WELPEN van de Stanley Horde, zijn jongens en meisjes van 7 t/m 11 jaar. Het programma wordt gemaakt rondom het verhaal van het “Jungle Boek”. Ze doen allerlei leuke dingen in of in de buurt van onze blokhut, in de bossen, op de heide of in een park. Enkele voorbeelden van programma”s zijn: primitief koken op een houtvuur, speurtochten, smokkel/sluip spelen, knutselen, scouting vaardigheden leren. Natuurlijk doen we tussendoor ook wel rustige spelletjes. In de zomer gaan we op kamp in een blokhut in de omgeving van Eindhoven. De Welpen draaien op zaterdagmiddag van 14.00-16.30 uur.

SCOUTS de Quagga Troep, zijn jongens en meisjes van 11 t/m 14 jaar. De groep is opgedeeld in patrouilles waarbij de jongens en de meisjes apart zijn ingedeeld. Het programma is zeer gevarieerd en uitdagend met indoor- en outdoor-activiteiten, aanleren van scoutingvaardigheden en ontspanning. Enkele voorbeelden van activiteiten zijn: vlotten bouwen en varen, een schommel pionieren, playbackshow, meedoen aan scouting wedstrijden en klimmen. Het hoogtepunt van het jaar is het zomerkamp, dat het ene jaar op een kampterrein in het binnenland en het andere jaar op een kampterrein in het buitenland wordt gehouden. De Scouts draaien op zaterdagmiddag van 14.00-17.00 uur.

EXPLORERS Wilde ideeën? Grootse plannen? Verborgen talenten? Bij de Explorers kan je aan de slag. Handen uit de mouwen voor de spannendste etappe in de ontdekkingsreis van Scouting. Iedereen tussen de 14 en 17 kan Explorer worden. Explorers hebben het zelf voor ”t zeggen. Ze maken samen plannen. Bepalen hun eigen avontuur. Daarom is geen dag hetzelfde. Van speleologie tot straattheater, van zeezeilen tot zingen, vankampvuur in Eindhoven tot afzien in de regen in Ierland. Abseilen, kanovaren, primitief kamperen, dagje strand en lekker stappen in dezelfde vakantie. Je eigen mok uit berkenhout hakken. Samen met een groep in Zuid-Afrika een milieuproject opzetten via Internet. Naar de Wereld Jamboree in Engeland. Niks is onmogelijk. Bij Explorers blijft het niet bij plannen maken. Plannen zijn er om uitgevoerd te worden. We draaien op vrijdagavond (19.30-22.00) en zaterdagochtend (10.00-12.00).

PIVO”s zijn de oudste “jeugdleden” binnen scouting Livingstone op de plus-scouts na. Jeugdleden staat tussen aanhalingstekens omdat je in de leeftijd 18 tot 23 jaar het eigenlijk al niet meer helemaal over jeugd hebt. Dit staat ook tussen aanhalingstekens omdat de pivo”s heel anders werken dan andere jeugdleden. Pivo”s hebben namelijk geen staf of begeleiding meer. Bij de Rowans en Sherpa”s begint dit al een beetje omdat die alleen nog begeleiders hebben, maar bij de pivo”s is dit helemaal weg en doe je alles zelf. Zelf je zomerkamp organiseren, zelf acties verzinnen en zelf gave programma”s maken, maar ook zelf op je kop krijgen als het mis gaat. Het enige wat pivo”s nog hebben, dat een beetje op leiding lijkt, is een stamadviseur. Meestal is dat een oud-pivo, die nog een beetje weet hoe het was in zijn/haar pivo-tijd. Een stamadviseur geeft gevraagd en ongevraagd advies over van alles en nog wat.

SCOUTS PLUS Dit is de Zanzibarstam opgericht in mei 2005. Het telt op dit moment 12 leden. Je kan lid worden vanaf 23 jaar. We draaien 1x per maand op een zondagmiddag. Onze programma”s variëren van boswandeling, koken, kanoën, deelname aan regio activiteiten, kamp. Gezelligheid staat voorop! Heb je nog hart voor scouting, maar kan je niet wekelijks actief aanwezig zijn, dan is de Zanzibarstam iets voor jou!

AdresLohengrinlaan 1, Eindhoven