Koningsdag in Jagershoef

Nieuws:

Koningsdag in Jagershoef

Spelen op Koningsdag

Op koningsdag is er natuurlijk van alles te doen in Nederland. Ook SamenBuren heeft in Jagershoef van allerlei activiteiten georganiseerd, waarbij verbinding tussen bewoners centraal staat. En alles binnen de Corona maatregelen!

Welke activiteiten waren er?

Hart van Nederland

In de ochtend kwam een filmploeg van ‘Hart van Nederland’ aan bij het wijkgebouw. Zij kwamen interviews afnemen en kijken naar wat er allemaal te doen was. Dit is ook in de uitzending van 27 april om 18:00 uur van ‘Hart van Nederland’ (SBS 6) te zien.

DJ Booth

Tussen het wijkgebouw en de Cruyff Court in, vond ook een DJ Booth plaats. Hier werd er door vrijwilligers van SamenBuren muziek gemaakt en met licht- en rookapparatuur voor extra sfeer gezorgd.

Rappen/freestylen

In het wijkgebouw zelf was een ruimte met een microfoon en een kleinere DJ Booth. Hier kon je dan gaan rappen/freestylen op een beat die je zelf aangaf. Hier zijn een paar jongeren geweest die hier heel leuk aan mee deden. Ze hadden zelf ook al teksten geschreven en gingen vol enthousiasme bezig aan het rappen. Zelfs was het mogelijk om ook daadwerkelijk een rap op te nemen! De filmploeg van ‘Hart van Nederland’ heeft ook hier gefilmd en de aanwezige jongeren geïnterviewd en is er per persoon een stukje van hun rap gefilmd.

Spelruimte

In dezelfde ruimte als waar het rappen plaats vond, waren er ook heel wat spellen te doen. Je kon hier namelijk onder andere blikwerpen, sjoelen, kegelen en twister spelen.

Balspellen

Er werd op het Cruyff Court met jongeren gevoetbald. Zo werden er een aantal partijtjes gedaan, met kleine  prijsjes voor de winnende teams, maar er werden ook allerlei kleine voetbalspellen gedaan. Zo is er een afvalrace gedaan (degene die als laatst scoort verliest), is er wat op goal afgewerkt en is er ‘één tik’ gespeeld (je mag per persoon de bal maar een keer aanraken en het doel is hierbij om te scoren om zo de keeper naar 0 punten te krijgen). Er is ook nog superbal gespeeld, dit is een soort trefbal, maar om iemand af te geven mag je vanaf het moment dat je de bal hebt, maar één stap zetten en als je zelf word afgegooid mag iedereen die jij af hebt gegooid er weer in. Ook is er ge-pingpongt op de pingpongtafel die naast het Cruyff Court staat.

 

Koningsdag in Jagershoef

Wie waren erbij?

Hart van Nederland (SBS6) was erbij dat we met SamenBuren Jagershoef met heel veel plezier een fantastische dag hebben gevierd met activiteiten op W(K)oningsdag waarbij verbinding tussen bewoners centraal staat.
En dat binnen de Corona maatregelen! 
 
Hiernaast een video impressie van deze bijzondere Koningsdag in Jagershoef.