Bewonersinitiatief SamenBuren

BEWONERSINITIATIEF SAMENBUREN

WIE ZIJN WE?

Wij zijn een groep enthousiaste bewoners uit Jagershoef die willen samenwerken en meebeslissen in de buurt. Een van onze prioriteiten is om mensen met elkaar te verbinden. Dit doen we onder de naam: SamenBuren. Ons uitgangspunt is daarbij: vóór en dóór bewoners.

SamenBuren wordt ondersteund door Stichting Wijkbelang Jagershoef en werkt samen met KBO Jagershoef. Samen zorgen we ervoor dat onze buurt steeds weer een stukje schoner, veiliger en fijner wordt. En dat kunnen we niet alléén!

WAT DOEN WE?

Ten eerste komen we graag met jou in contact. We willen dus oprecht graag weten hoe het met je gaat! Heb je ergens hulp bij nodig, of kun je iets voor anderen betekenen? Of heb je een ontzettend leuk idee waar je niet mee verder komt? Misschien is er behoefte aan meer gezamenlijke activiteiten, of maak je je zorgen over iemand. Door corona kan het pijnlijk zichtbaar worden hoe eenzaam sommigen kunnen zijn.

SamenBuren bemiddelt en brengt bewoners bij elkaar. Soms kan een wandeling, een kop koffie of samen koken al het verschil maken. Soms is er meer nodig. Dan is het goed dat we professionele samenwerkingspartners hebben, zodat we snel kunnen schakelen.

Ook organiseren we buurtactiviteiten waarmee we mensen met elkaar in contact brengen. Dit doen we tegenwoordig ook online! Via ons YouTube-kanaal heeft Sinterklaas de Jagershoefse kinderen al toegesproken en kun je wekelijks bewegingslessen volgen.

WAAROM SAMENBUREN?

We vinden dat iédere bewoner in Jagershoef de kans moet krijgen om mee te denken en mee te doen. Ook mensen die ziek of eenzaam zijn en waar we nu geen zicht op hebben, willen we niet overslaan. We komen mensen tegen die bijvoorbeeld teleurgesteld zijn of zich niet gehoord voelen, maar prachtige ideeën hebben. Voor ons is iedereen even belangrijk!

Vroeger was het vanzelfsprekend dat je wist wie er in je straat woonde en welke gezinnen hulp konden gebruiken. Maar wat dat betreft is de samenleving is veranderd.

We kunnen de klok niet meer terugdraaien. Maar we kunnen er wél voor zorgen dat we meer naar elkaar omkijken. We kunnen elkaar ondersteunen, elkaar kennen. Jij kunt daarin het verschil maken. En dat hoef je niet alleen te doen! Laat ons met je meedenken.

HOE KOM JE MET ONS IN CONTACT?

Natuurlijk kun je rechtstreeks contact met ons opnemen, telefonisch of via de website www.samenburen.nl. Daarnaast leggen we huisbezoeken af. Dat doen we op verzoek, maar ook door willekeurig aan te bellen! We weten namelijk dat niet iedereen dit artikel leest.

Veel mensen weten niet precies waar ze goed in zijn of hoe dit in hun drukke leven past. Wij laten hen dan de mogelijkheden zien. Door de huisbezoeken krijgen we een steeds groter bereik in de buurt. Overigens, we houden ons uiteraard strikt aan de coronarichtlijnen van het RIVM.

EN DE PRIVACY?

Soms krijgen we vragen zoals: “Ik wil de vuile was niet buitenhangen bij andere buurtbewoners. Kan ik mijn verhaal dan wel veilig achterlaten bij SamenBuren?”

Het antwoord daarop is: “Jazeker”. En dat willen we even uitleggen:

1) Persoonlijke informatie blijft te allen tijde alleen bij de projectleider van SamenBuren.

2) Je persoonlijke informatie wordt niet gedeeld met anderen, tenzij je daar uitdrukkelijk toestemming voor geeft.

3) Gezamenlijk kijken we wat er nodig is en we betrekken daar alleen op jouw verzoek en in goed overleg andere mensen bij.

TOEKOMST

Met jouw hulp en jouw aanmelding zorgen we ervoor dat jij of een ander geholpen kan worden. Daarmee krijgen we zicht op een grote groep mensen in Jagershoef. En dat betekent simpelweg dat we meer verbindingen kunnen maken.

SamenBuren heeft geen commercieel belang, we zijn neutraal. Dit is vóór en dóór bewoners.

CONTACT

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met:

Johan Miedema, projectleider SamenBuren

e-mail: projectleider@jagershoef.nl

Telefoon: 06-51703918

website: www.samenburen.nl